Om oss

Visjonen om å spre Ashtanga yoga og skape et miljø i hele Nord-Norge.

Det er motivasjonen om å dele Ashtanga Yoga med andre på grunn av det terapautiske aspektet som driver Sylvia Stiglic, gründeren bak den første Ashtanga Yoga Shalaen nord for Sinsenkrysset som holder åpent for daglig Mysore praksis.

Hun har grundig kompetanse på denne typen yoga, noe hun anser som essensielt for å videreføre. Teachertraining-opplæring fikk hun privat hos Laura Dunn og Yoko Fujiwara på Hawai’i etter at hun hadde praktisert hos dem fast over en lengre periode.

Sylvias andre mentorer, Manju Jois sønn av Pattabi Jois – har vokst opp med Ashtanga Yoga og har mer enn 50 års erfaring, og Guy Donahaye – har mer enn 25 års erfaring innen Ashtanga Yoga og er en av de få som ble sertifiert av Patthabi Jois.

I yoga er det mange forskjellige tradisjoner, og Ashtanga yoga er en av dem. 8yogashala underviser Ashtanga yoga på den tradisjonelle Mysore måten som går ut på at deltakerne blir korrigert og justert i tillegg til å få veiledning til å praktisere Ashtanga yoga riktig.

Vi opptatt av at yoga gir en viktig helsegevinst for utøverne. Yoga reduserer fysiske plager og smerter, og er anerkjent som en av de beste treningsformene for sunn rygg og nakke. I tillegg er yoga positivt blant annet i forhold til vanskelige følelser og det å bryte dårlige tankemønstre.

Siden vi startet i 2012 har det blitt et yoga tilbud på fast basis tilgjengelig for folk både i Tromsø og Vadsø. Vi holder også kurs blant annet i Kirkenes, Alta, Sortland og Svalbard fast.

8yogashala i Tromsø har flere instruktører med god kompetanse. Ingvild Jensen Haldorsen innen Ashtanga yoga, Kjersti Innjord Thomassen med Vinyasa flow, og Lili Leisk med Vinyasa flow og Hot yoga.
Det jobbes stadig med og utvide – og fremover kommer flere andre yoga-former til å fylle Shalaen.

Instruktører
Ashtanga yoga, mysore praksis, instruktør, Tromsø

Sylvia Stiglic

Instruktør

+47 92 01 77 60

Sylvia er gründeren av 8yogashala. Hun er fra Vadsø, men har bodd store deler av livet i Oslo hvor hun startet med Astanga i 2005.

I 7 år frem til 2013 bodde hun på Hawai’i hvor hun på fritiden drev hun med (surf og) yoga. Etter at hun startet daglig ashtanga praksis i 2010 ble hun så sterkt inspirert at hun ville dele det med andre. Hun startet

  • daglig privat instruktøropplæring [e-RYT 200] med Laura Dunn og Yoko Fujiwara, 03-06 20011.
  • tok første serie justeringstrening med Guy Donahaye, 01 2012.
  • 1 ukes yoga terapi kurs med Dr.Ganesh Mohan, module 2 – Cervikal og thoracic ryggrad og funksjonell anatomi for pust og bandhas, 04 2012.
  • tok første serie justeringstrening med Manju Jois, 11 2012.
  • tok første serie og deler av andre serie justeringstrening med Guy Donahaye, 08 2013.

På Hawai’i praktiserer hun (på Purple Yoga) med Cathy Louise Broda, Glen Butcher og Yoko – hennes mentorer som alltid tar henne til nye aspekter av praksisen.

Fra 2012 videre utviklet og fordypet hun sine studier og justeringsopplæring hos Guy Donahaye, en av Gurujii’s studenter, og Manju Jois, sønn av Gurujii Pattabi Jois. Hun drar jevnlig til Guy i NYC for tett oppfølgning både av sin utvikling som instruktør og egen Mysore praksis.

På kurs med Manju Jois fikk hun fordypet seg i det terapeutiske aspektet av Astanga Yoga og jobbet med terapi i justeringer. Hennes interesse for lindring av smerte har ført til at hun vært på et lengre kurs om fordypning i pustens anatomi og anatomi og skader/plager i øvre del av kroppen; rygg, nakke og armer med Dr. Ganesh Mohan.

Siden 2011 har det terapeutiske fokus vært en drivkraft. I de 5 siste årene har hun holdt kurs og uker med Mysore praksis i Astanga Yoga rundt i Nord-Norge – fra Levanger i sør til Berlevåg i nord.

Sylvia jobber aktivt med å bygge opp et miljø og diverse tilbud for interesserte i hver krik og krok. Dette har blant annet resultert i åpning av shala i Vadsø august 2013 og i Tromsø juni 2014.

Hun arrangerer årlig workshops/retreats med anerkjente Astanga yoga instruktører som har 20+ års erfaring fordi hun syns det er viktig med inspirasjon og påfyll fra de med et langt liv med daglig yoga praksis.

“I kraft av Astanga Yoga lever jeg det livet jeg gjør i dag. I tillegg til at jeg er godt i gang med å spre det gode budskap her i Nord så møter jeg ufattelig mange interessante mennesker på veien. I love it – it makes me humble”.

Ashtanga yoga, mysore praksis, instruktør, Tromsø

Ingvild Jensen Haldorsen

Instruktør

Det var på en reise i Sør-Amerika i 2005 at Ingvild begynte med yoga. Interessen vokste og i 2009 reiste hun til Nepal for å praktisere yoga på et senter der. Året etter var hun 2 måneder i India hvor hun fullførte 200 hours RYT Teacher Training innen Satyananda yoga, dette i hovedsak for egen læring.

Etter India tok veien henne igjen til Sør-Amerika, denne gangen «oppdaget» hun Ashtanga Yoga og følte vel at endelig hadde hun funnet sin vei i den store yogaverdenen.

”Ashtangaens klare og spesifikke praksis og dens tydelige tilknytning tiltradisjonen tiltrakk meg og føltes helt riktig på en måte jeg ikke hadde opplevd før” sier hun.

Med et ønske om å fordype seg i Ashtanga tok hun i 2011-2012 en 200-hours Teacher Training med Alexander Medin på Puro yoga i Oslo.

I september 2011 deltok hun på R.Sharath Jois workshop i København, og har siden deltatt på ulike workshops med bla. Peter Sanson, Petri Räisänen, og David Swenson.

Fra 2014 har hun også en 40-hours Ashtanga Intensive Training med David Swenson. Hun har undervist i yoga i Bergen og i Tromsø siden 2011 og har de siste årene praktisert jevnlig hos Mikko Seppinen i København.

Kjersti Innjord Thomassen, ashtanga yoga, vinyasa flow, yoga, tromsø, vadsø

Kjersti Innjord Thomassen

Instruktør

Kjersti oppdaget yoga gjennom sin interesse for dans for om lag 9 år siden. I årene som fulgte gjorde hun yoga sporadisk før hun flyttet til California i 2010 og ble bitt av basillen for alvor.

I 2014 tok hun 200-timers yogautdanning i Vinyasa Flow ved Frog Lotus Yoga og nå i sommer en ny 200-timers yogalærerutdanning, med fokus på Ayurveda og de 5 elementene ved Swara Yoga School.

Har siden undervist Vinyasa Flow timer på Kraft Treningssenter og fra høsten 2016 på 8yogashala i Tromsø. Hennes daglige Ashtanga praksis startet i begynnelsen av 2015. Hun er for tiden under opplæring som assistent hos 8yogashala.

Kjersti startet med en fysisk tilnærming til yogaen, men har etter hvert fått øynene opp for de mer meditative elementene og mentale fordelene som følger med i en jevnlig yogapraksis.

Hun ser på yogaen som en evigvarende reise hvor man stadig utvikler seg både fysisk, mentalt og filosofisk. Hun ønsker selv å formidle yoga som et sted hvor man kan få puste, finne ro, leke, utforske og oppdage på en avslappet og uhøytidelig måte.

Kjersti ser på yogaen som et fristed hvor hodet og kroppen kan få pause fra hverdagen, i tillegg til at hun bruker det som et rom for å utfordre og utforske både kropp og sinn.

Lili Leisk

Instruktør

+47 93 63 44 32

Lili first discovered yoga during college in Pittsburgh, PA in 2005. She attended varying classes at many different local yoga studios until 2010 when she began practicing at Yoga Flow, a heated vinyasa studio.

She felt at home in that practice and decided to go on to attend the yoga teacher training there with Dominique Ponko in 2013. After completing her 200 hour yoga certification, she began to teach classes part time at Yoga Flow, continuing to learn from the other great instructors at the studio.

In 2015 she moved to Tromsø and began to teach yoga full time at a few different locations throughout the city. This sparked a desire to further her yoga studies, and in the spring of 2016 she went to India to study Hatha yoga.

She earned her 500 hour certification at Rishikesh Yog Peeth in Hatha yoga. She has continued to teach a flow style of yoga, incorporating some traditional Hatha aspects into her classes.

Each class is unique with a different focus so that the student is introduced to a wide variety of poses, techniques and strengthening movements. Along with the physical asana, Lili also introduces breathing techniques and yoga philosophy.

Her classes are designed to both challenge and nurture the individual in a safe and judgement free environment.